Kontakt oss

Tech

Microsoft ga ansatte langhelg i hele august – produktiviteten økte med 40 prosent

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

Publisert

den

Microsoft
Microsoft Japan med vellykket prøveprosjekt.

Oppsiktsvekkende resultater av prøveprosjekt i Japan.

Stadig flere selskaper eksperimenterer med firedagersuker for sine ansatte, og nå har Microsofts japanske avdeling gjort det samme.

Den japanske arbeidskulturen er kjent for å være tøff. Faktisk så tøff at landet har gitt dette problemet et eget navn, nemlig karoshi, som betyr «dødsfall etter overarbeid som følge av stressindusert sykdom eller depresjon».

Full lønn, men en dag mindre hver uke

I sommer satte selskapet i gang et prøveprosjekt kalt «Work Life Choice Challenge». Dette gikk ut på at kontorene stengte hver fredag i hele august, noe som for de ansatte betød en ekstra fridag hver uke.

Og resultatene var svært lovende. Til tross for at antall arbeidstimer gikk dramatisk ned, gikk produktiviteten dramatisk opp – hele 40 prosent -sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Microsoft.

Positive resultater

I tillegg til færre arbeidstimer ble ansatte bedt om å kutte ned på tiden de bruker på møter og e-post-skriving. Ansatte ble oppfordret til å gjøre unna møter på under 30 minutter og de ble også oppfordret til å bruke nettbaserte meldingsapper i stedet for å avholde fysiske møter.

Mer enn 90 prosent av Microsofts 2 280 ansatte i Japan sier at de ble positivt påvirket av de nye tiltakene. Microsoft sparte også penger, blant annet på elektrisitet, som følge av den ekstra dagen med stengte kontorer.

Er du overrasket over resultatet?

Kilde:
The Guardian

Fortsett å lese
Klikk for å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solve : *
3 + 4 =


Tech

Er dette iPhone-oppdateringen som retter det store problemet?

Publisert

den

Apple sliter med å få optimal minne-håndtering selv med toppmodellen iPhone 11 Pro Max som kun har 4GB RAM. Er iOS 13.3 redningen? (Ill.: Apple)

13.3-betatestingen har startet.

Apple lanserte i kveld iOS 13.3, iPadOS 13.3, watchOS 6.1.1 og tvOS 13.3.

iOS 13.3, watchOS 6.1.1 og tvOS 13.3 beta 1 ute

Det store problemet med iPhone 11-serien siden lanseringen har vært håndteringen av åpne apper. Spesielt Safari og YouTube tar omstart selv om man bare gjør et par andre i andre apper i mellomtiden, et problem som langt ifra er rettet selv med ferske iOS 13.2 som ble lansert 28. oktober.

Det er fremdeles ikke kjent hva som er nytt i 13.3, men forvent feilrettinger og kanskje et par mindre forbedringer i enten grensesnittet – det store håpet er at RAM-håndteringen er rettet. Vi følger utviklingen og rapporterer eventuelle forbedringer.

Fortsett å lese

Tech

Ser ut som Apple Watch – koster bare halvparten så mye

Publisert

den

Vi håper denne kommer til Europa.

Nå, en uke senere, har selskapet offisielt trukket sløret av sin første smartklokke, kalt Mi Watch. Vi kan like gjerne gjenta det mest åpenbare – den ligner veldig på Apple Watch.

Men det er noen vesentlige forskjeller her, og det mest vesentlige er prisen. Mi Watch koster nemlig rundt 1 700 kroner. Apple Watch Series 5 koster mer enn dobbelt så mye for den billigste modellen.

I tillegg kjører Xiaomi-klokken en tilpasset utgave av Wear OS, kalt MIUI For Watch.

Apple Watch-klone

Men rent utseendemessig er det umulig å ikke trekke linjer til Apples smartklokke. Mi Watch har et kurvet rektangulært berøringsfølsomt panel på 1,78 tommer, med en pikseltetthet på 326ppi.

Den har også en klokkekrone som kan brukes for å scrolle i grensesnittet, samt en liten knapp under kronen (noe Apple Watch også har). Baksiden er av keramikk og rammen er av aluminium.

Batteriet er på 570mAh, noe Xiaomi sier gir deg en batteritid på 36 timer under normal bruk.

Funksjonsrik klokke

Mi Watch kjøres av Qualcomm Snapdragon Wear 3100-prosessoren og har 1 GB RAM samt 8 GB lagringsplass.

I tillegg har den både Wi-Fi, Bluetooth, NFC-funksjonalitet, over 100 urskiver, og pulsmålende egenskaper. I tillegg kan man aktivere eSIM på klokka, noe som gjør at man kan få nettilgang over 4G-nettet.

Det er mulig å spore 10 fysiske aktiviteter med klokka, det inkluderer blant annet vanlig gange, løping, svømming og klatring.

Foreløpig kun i Kina

Alt ligger egentlig til rette for at Mi Watch kan bli et svært aktuelt klokkekjøp for mange, men dessverre skal den foreløpig selges kun i Kina (fra 11. november).

Det er ikke sagt noe om en eventuell global lansering.

Kilde:
Android Authority

Fortsett å lese

Tech

Apple TV+ gir markedets beste 4K-strømming

Publisert

den

apple-tv-tim-cook-1280x720

Måler opp til 29Mbps.

Apple TV+ lanserte forrige uke og folk har allerede fått masse tid til å nyte originalseriene til Apple. Enkelte har også fått kvalitetsteste 4K-kvaliteten på Apples strømmetjeneste, og resultatet er at selskapet for øyeblikket tilbyr den beste 4K-kvaliteten.

Overgår konkurrentene på 4K

Det er FlatpanelsHD-eieren Rasmus Larsen som har utført testen. Han har konkludert med at Apple TV+ tilbyr den høyeste 4K-kvaliteten på innholdet sitt, også høyere enn de fleste iTunes-filmer. Fokuset har vært på gjennomsnittlig bitrate.

Blant originalseriene er det «See» med Jason Mamoa som kom best ut, med et gjennomsnitt og topp på henholdsvis 29Mb/s og 41Mb/s. Også «The Elephant Queen» presterte ganske bra med et snitt på 26Mb/s, mens det øvrige innholdet ikke var altfor mye dårligere enn dette.

For sammenligning så tilbyr Apple TV+ mellom én og en halv og opptil to ganger høyere video bitrate enn den gjennomsnittlige HD Blu-ray-platen. Sammenlignet med Netflix derimot så maksimeres sistnevnte på 16Mb/s i tillegg til at tjenesten krever rundt en tilkobling på rundt 25Mb/s for å strømme 4K-innhold.

Kilde:
MacRumors

Fortsett å lese

Trending

© 2019 RadioØsten | Powered by Custom WP CMS