Utenriks

Generalen Qassem Soleimani blir hyllet som en krigshelt i hele Midtøsten

Publisert

den

Millioner av mennesker deltok søndag i markeringer i Teheran og Ahvaz etter Qasem Soleimanis død. Foto: Ebrahim Noroozi / AP

Flere millioner mennesker i vest Asia og hele Midtøsten hyller den iranske generalen Qassem Soleimani som en krigshelt.

Flere millioner mennesker i Iran, Irak, Jemen, Afghanistan, Libanon, Kuwait, Oman, Tyrkia, Palestina, Pakistan og flere steder i Europa demonstrer folk med plakater som viser bildet av generalen Qassem Soleimani.

Millionmarsj i begravelsesseremonien til PMU leder og den iranske militærlederen Qasem Soleimani

En av de som viser sin støtte fra vesten er Norsk iranske Bahareh Letnes som hyller den iranske generalen Qasem Soleimani.

– Jeg forstår veldig godt at Trump kaller deg terrorist. For vesten og USA var du en terrorist, men for millioner av mennesker i Midtøsten var du en krigshelt, skriver Letnes i instagram posten under bildet av Soleimani.

Hedret av hundrevis av millioner

Søndag hedret store folkemengder Soleimani i Iran – der han av mange blir sett på som en krigshelt for innsatsen i Iran-Irak-krigen (1980–1988) og for rollen som leder av Revolusjonsgardens elitestyrke Quds.

I Iran har det vært massive markeringer på tvers av landet for å hedre Soleimani, hvor sistnevnte blir hyllet som en stormartyr og en helt i krigen mot ISIS.

Av eksperter beskrives han som en nøkkelfigur som har sørget for Irans betydelige innflytelse i Midtøsten. Det var begravelsesseremoni for ham søndag – og det vil også være det mandag.

Soleimani ledet den iranske Revolusjonsgardens Quds-styrke, og har blitt omtalt som den nest mektigste mannen i Irans regime. Dagen han ble drept demonstrerte titusenvis i Iran og Irak mot USAs likvidering av generalen.

Krever at amerikanske styrker kastes ut for alltid

Til felles for alle de millionene som hedrer generalen Qassem Soleimani er at de krever at amerikanske styrker kastes ut for alltid fra Midtøsten.

Søndag stemte nasjonalforsamlingen i Irak for at alle utenlandske styrker skal beordres ut av landet av regjeringen.

Klikk for å kommentere

Trending

© 2019 RadioØsten | Powered by Custom WP CMS